Γονείς: πως να εγγραφείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Τα παιδιά είναι στο σπίτι και αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές στέλνουν μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου ασκήσεις. Οι γονείς θα πρέπει όμως να συνδεθούν σε αυτό. Πολλοί δυσκολεύονται.

Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζετε!
Και η αλήθεια είναι ότι ήταν καιρός να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που αυτές μας δίνουν, στην εκπαίδευση.

Αντί λοιπόν να γκρινιάζουμε ότι είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και μένουν όλα πίσω, ας δούμε την πιο δημιουργική πλευρά. Ας επικεντρωθούμε στο να μαθαίνουμε νέα πράγματα.

Παρακολουθήστε αυτόν τον σύντομο και σαφή οδηγό για τον τρόπο εγγραφής των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τα πρώτα βήματα που ετοίμασε το test4u.eu. Έτσι θα μπορέσετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν την τάξη και να κάνουν όσα τους στέλνουν οι δάσκαλοι/καθηγητές τους.

Η τεχνολογία προχωρά. Ας την αξιοποιήσουμε προς όφελος των παιδιών μας.

Καλή αρχή!

Ο σωστός τρόπος να στέλνουμε email σε πολλούς παραλήπτες

Είναι σίγουρο ότι δεν είναι λίγες οι φορές που λάβατε κάποιο email και είδατε στο πεδίο του παραλήπτη να υπάρχουν δεκάδες διευθύνσεις email μαζί με την δικιά σας.
Και μπορεί να μην είναι και λίγες οι φορές που στείλατε ένα τέτοιο email.
Μπορεί ο απώτερος στόχος να επιτεύχθηκε. Το email έφτασε στους παραλήπτες του αλλά είναι αυτός ο σωστός, ευγενικός ή ακόμα και νόμιμος τρόπος;
Δυστυχώς όχι.
Η κοινοποίηση ξένων διευθύνσεων email σε τρίτους χωρίς την συγκατάθεση των κατόχων των email είναι παράνομη. Αλλά ακόμα και παράνομη να μην ήταν, σίγουρα δεν είναι ευγενικό. Είναι μια προσωπική πληροφορία που πολλοί μπορεί να μην θέλουν να κοινοποιηθεί σε τρίτους.
Και μπορεί να αναρωτηθείτε:
«Καλά όλα αυτά, αλλά ποια είναι η λύση. Δεν είναι δυνατό να στέλνουμε ένα-ένα τα email όταν έχουμε να τα στείλουμε σε πολλούς παραλήπτες.»
Φυσικά και δεν χρειάζεται να τα στέλνετε ένα-ένα. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να στείλετε μαζικά email και να προστατεύσετε ταυτόχρονα τα προσωπικά δεδομένα των παραληπτών σας.
Αυτός ο τρόπος είναι η Κρυφή Κοινοποίηση. Υπάρχει σε όλες τις εφαρμογές αλληλογραφίας.
Ακολουθούν 2 παραδείγματα μαζικής αποστολής email: Ένα μέσω του Outlook και ένα μέσω του Gmail.
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να στείλετε ένα email στους γονείς των μαθητών ενός σχολείο για μια ενημέρωση σχετικά με μια επικείμενη συνάντηση του συλλόγου γονέων.

Gmail, Outlook: Ο εύκολος και ταυτόχρονα Λάθος τρόπος

Οι περισσότεροι, δυστυχώς, θα γράψουν όλες τις διευθύνσεις στο πεδίο προς και θα στείλουν το μήνυμα.
Στις παρακάτω εικόνες φαίνεται αυτός ο λάθος τρόπος στις 2 εφαρμογές αλληλογραφίας.

Όταν σταλεί αυτό το μήνυμα ο παραλήπτης θα λάβει ένα μήνυμα που θα περιέχει όλες τις διευθύνσεις email των συνπαραληπτών του.

Gmail: Ο εξίσου εύκολος και Σωστός Τρόπος

Ας δούμε τώρα τον σωστό τρόπο.
Ξεκινάμε με το Gmail.
Κάνουμε κλικ στην κρυφή κοινοποίηση όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε την απλή κοινοποίηση επειδή πάλι θα φαίνονται όλες οι διευθύνσεις στο μήνυμα του παραλήπτη.

Στην συνέχεια, στο νέο πεδίο που θα εμφανιστεί, εισάγουμε όλες τις διευθύνσεις των παραληπτών μας, ή τις μεταφέρουμε αν τις έχουμε ήδη εισάγει στο λάθος πεδίο.

Κάνουμε κλικ στο Αποστολή και είμαστε έτοιμοι.

Outlook: Τι να προσέξετε

Παρομοίως και στο Outlook.
Στο Outlook το κουμπί της κρυφής κοινοποίησης (ή Ιδιαίτερης κοινοποίησης όπως το ονομάζει η Microsoft) είναι κρυμμένο από προεπιλογή. Για αυτό κάνουμε κλικ στο κουμπί της απλής κοινοποίησης. Όπως και πριν μην χρησιμοποιήσετε την απλή κοινοποίηση επειδή πάλι θα φαίνονται όλες οι διευθύνσεις στο μήνυμα του παραλήπτη.

Άνοιξε ένα νέο παράθυρο που μας δίνει περισσότερες επιλογές. Εκεί βλέπουμε το πεδίο της Ιδιαιτ. Κοιν. στο οποίο θα πρέπει να εισάγουμε τις διευθύνσεις, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες:

Και το τελικό μας μήνυμα θα έχει την παρακάτω εικόνα:

Μπορούμε τώρα να κάνουμε κλικ στο κουμπί Αποστολή για να στείλουμε το μήνυμα.
Οι παραλήπτες θα παραλάβουν το μήνυμα μας αλλά όπως φαίνεται και παρακάτω δεν θα βλέπουν τις διευθύνσεις των υπόλοιπων παραληπτών

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω μπορούμε πολύ εύκολα να στείλουμε μαζικά email νόμιμα και σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των παραληπτών μας.
Αν θέλετε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα μαθήματα για την σωστή χρήση του Outlook, αλλά και μερικά how-to βίντεο για γρήγορες λύσεις στην χρήση του Outlook μπορείτε να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο YouTube και να βρείτε οτιδήποτε ψάχνετε.
https://www.youtube.com/test4ueu

Mr. Stelios Lambropoulos discusses the creation of professional videos on DION TV — Ο κύριος Στέλιος Λαμπρόπουλος συζητά την δημιουργία επαγγελματικών βίντεο στην DION TV

On Wednesday, March 4th, 2020, we were invited at DION TV as guests of the show “We Wake Up Together, We Start Together”. We want to thank Evangelia Tziaka for the invitation and Mr. Miltiadis Chalkidis for the hospitality.

The discussion was about the making of professional videos on the basis of our successful workshop at biscotto coffee +

 

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 βρεθήκαμε στην DION TV καλεσμένοι της εκπομπής «Ξυπνάμε μαζί, ξεκινάμε μαζί». Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Τζιάκα για την πρόσκληση και τον κ. Μιλτιάδη Χαλκίδη για την φιλοξενία.
Η συζήτηση αφορούσε την δημιουργία βίντεο για επαγγελματικούς σκοπούς με αφορμή το επιτυχημένο workshop που διοργανώσαμε στο biscotto coffee+

 

Biscotto.Coffee+ workshop “You have something to tell. Tell it with a video” — Biscotto.Coffee+ workshop με θέμα: “Έχεις κάτι να πεις; Πες το με ένα βίντεο”

Many thanks to all the friends who attended yesterday’s first workshop in the crowded room of biscotto coffee+ at Mediterranean Cosmos about “Have you got something to say? Say it with a video.” We look forward to seeing you again in the next workshop!
We want to specially thank Xristina Mavromati for her excellent organization and hospitality in the beautiful biscotto coffee+ coffeshop as well as Evangelia Tziaka (Ευαγγελία Τζιάκα) for her valuable assistance.

 

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην χθεσινή, πρώτη μας συνάντηση στην κατάμεστη αίθουσα του biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos με θέμα «Έχεις κάτι να πεις; Πες το με ένα βίντεο». Περιμένουμε να σας ξαναδούμε στο επόμενο workshop!
Ευχαριστούμε την Χριστίνα Μαυρομάτη για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στον όμορφο χώρο του biscotto coffee+ καθώς και την Ευαγγελία Τζιάκα για την πολύτιμη συνδρομή της.

 

Many thanks to all the friends who attended yesterday's first workshop in the crowded room of biscotto coffee+ at Mediterranean Cosmos about "Have you got something to say? Say it with a video." We look forward to seeing you again in the next workshop!We want to specially thank Xristina Mavromati for her excellent organization and hospitality in the beautiful biscotto coffee+ coffeshop as well as Evangelia Tziaka (Ευαγγελία Τζιάκα) for her valuable assistance.

Gepostet von TEST4U am Freitag, 28. Februar 2020

 

LPIC-1 Certification for Linux Administrators: Tips and Guidelines (Exam 101-500 – February 2020) — Πιστοποίηση LPIC-1 για Linux Administrators: Οδηγίες και Κατευθυντήριες γραμμές (Εξέταση 101-500 – Φεβρουάριος 2020)

LPIC-1 Certification for Linux Administrators: Tips and Guidelines (Exam 101-500 – February 2020)

To make the exam process a bit easier we have gathered a few tips and guidelines for you.

The TEST4U full courses for the LPIC-1 Certification Exam 101-500 are available in both our e-shop and Udemy.

https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-linux-administrator-exam-101-500-en

https://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-101-v5-system-administrator-certification/?referralCode=E43C4345B3F46C65E386&fbclid=IwAR1gT0caxt3r99WDGFTUcA-DuzdJih8P2o0JoNlFn9sOIcZW_HSlQCpfJts

TEST4U also provides courses for the second exam that is required for the certification. The LPIC-1 Certification Exam 102-500.

https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-linux-administrator-exam-102-500-en

 

https://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-102-v5-system-administrator-certification/?referralCode=75BFBDFAB60824143F5D&fbclid=IwAR17UcPsDlkECV5-LVzuGSpUKyDE8dW54VoPa4jHG4pLrSNjkKRvq89pvDE

 

 

Πιστοποίηση LPIC-1 για Linux Administrators: Οδηγίες και Κατευθυντήριες γραμμές (Εξέταση 101-500 – Φεβρουάριος 2020)

Πιστοποίηση LPIC-1 για Linux Administrators: Οδηγίες και Κατευθυντήριες γραμμές (Εξέταση 101-500 – Φεβρουάριος 2020)

Για να γίνει η διαδικασία εξέτασης λίγο πιο εύκολη, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές και οδηγίες.

Τα πλήρη μαθήματα TEST4U για την Πιστοποίηση Πιστοποίησης LPIC-1 101-500 είναι διαθέσιμα τόσο στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όσο και στην πλατφόρμα της  Udemy.

https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-linux-administrator-exam-101-500-en

https://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-101-v5-system-administrator-certification/?referralCode=E43C4345B3F46C65E386&fbclid=IwAR1gT0caxt3r99WDGFTUcA-DuzdJih8P2o0JoNlFn9sOIcZW_HSlQCpfJts

Το TEST4U έχει επίσης ετοιμάσει υλικό προετοιμασίας για τη δεύτερη εξέταση που απαιτείται για την πιστοποίηση. Η Πιστοποίηση Πιστοποίησης LPIC-1 102-500.

https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-linux-administrator-exam-102-500-en

https://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-102-v5-system-administrator-certification/?referralCode=75BFBDFAB60824143F5D&fbclid=IwAR17UcPsDlkECV5-LVzuGSpUKyDE8dW54VoPa4jHG4pLrSNjkKRvq89pvDE

 

 

LPIC-1 Certification for Linux Administrators: Tips and Guidelines (Exam 101-500 – February 2020)To make the exam process a bit easier we have gathered a few tips and guidelines for you.The TEST4U full courses for the LPIC-1 Certification Exam 101-500 are available in both our e-shop and Udemy.https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-system-administrator-exam-101-500-enhttps://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-101-v5-system-administrator-certification/?referralCode=E43C4345B3F46C65E386TEST4U also provides courses for the second exam that is required for the certification. The LPIC-1 Certification Exam 102-500.https://www.test4u.eu/en/e-tests/lpic-1-system-administrator-exam-102-500-enhttps://www.udemy.com/course/lpic-1-exam-102-v5-system-administrator-certification/?referralCode=75BFBDFAB60824143F5D

Gepostet von TEST4U am Mittwoch, 12. Februar 2020

 

TEST4U in Vietnam!

You already know that TEST4U is the best preparation platform to rely on for the preparation for MOS Exams. It is so famous, that even the reputable website taimienphi.vn in Vietnam hosted a special tribute for TEST4U.

Continue reading: https://taimienphi.vn/download-test4u-85197.

Spare a minute to read through and share it with your friends who need to brush up their IT Skills!

 

Thanks taimienphi.vn

Basic IT skills were the core subject on DION TV. Mr. Stelios Lambropoulos was interviewed — Οι Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής έγιναν βασικό θέμα στην DION TV. Καλεσμένος ο κύριος Στέλιος Λαμπρόπουλος

In the TV show “We Wake Up Together, We Start Together,” on DION TV we discussed the #essential_ skills, how important it is to acquire key IT skills in today’s era, how evaluating them contributes to the #competitiveness of the business, and how TEST4U can contribute in that direction, the #1 platform for #training, #acquiring and #evaluating basic IT skills.

We want to thank Evangelia Tziaka and Mr. Chalkidis for the invitation and the hospitality.

 

Στην εκπομπή “Ξυπνάμε μαζί, ξεκινάμε μαζί, στην DION TV μιλήσαμε για τις #βασικές_δεξιότητες, το πόσο σημαντική είναι η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής στην σημερινή εποχή, πώς η αξιολόγηση τους συμβάλλει στην #ανταγωνιστικότητά της επιχείρησης και πώς μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση η @TEST4U, η 1 #πλατφόρμα #εκπαίδευσης#απόκτησης και #αξιολόγησης βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής.
Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Τζιάκα και τον κ. Μ. Χαλκίδη για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

 

ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ ΜΕΡΟΣ 15-01-2020

Santa trusts TEST4U

Santa Claus decided to increase the effectiveness of his gift delivery process by giving his elves the new TEST4U Gift Card so that they gain new IT skills.

The new TEST4U Gift Card now gives you the chance to give your beloved ones the most important gift: The Gift of Good Training.

Υour beloved ones will decide what they want to learn, making the ideal training combination, choosing from the whole TEST4U selection.

 

 

 

42% of ICT companies in Greece find it difficult to find staff.

42% of ICT companies in Greece find it difficult to find staff.

According to the Greek Bus# hashtag#training hashtag#business hashtag#humanresources hashtag#skills iness and Industry Association survey “Business and Human Resources”, the sectors with the most problems are Energy (49%) and Information and Communication Technologies (42%), while the lack of appropriate skills is the most important reason for difficulty filling vacancies. (27.7%). 

http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/14285834/to-42-ton-etaireion-tpe-stin-ellada-duskoleuetai-na-vrei-prosopiko-/

 

 

 

 

 

 

Are you ready for the job market?

Do you have basic IT skills?

TEST4U has gathered in one place all the necessary training tools and techniques so that you are perfectly ready for every challenge!

Get the skills you need now: https://www.test4u.eu/en/test4u-business-line