Είσαι εμπορικός οργανισμός; Το Ελληνικό Δημόσιο δεν δέχεται την δωρεά σου.

Άλλη μια ιστορία όπου το Δημόσιο αντί να εστιάσει στην ουσία (αν η δωρεά είναι χρήσιμη κ.λπ.) αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο αν είσαι ή όχι εμπορικός οργανισμός.

Για να εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται…

Μια φορά κι έναν καιρό, στην όχι και τόσο μακρινή χώρα που λέγεται Αυστρία…
…Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Έρευνας επένδυσε στην αξιολόγηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Εμπιστεύτηκε την infolearn, μια Ελληνική επιχείρηση που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης και αξιολόγησης από το 2003. Άλλωστε, το λογισμικό αξιολόγησης TEST4U ήταν το μοναδικό λογισμικό παγκοσμίως που πληρούσε όλες τις απαιτήσεις. Οι υπεύθυνοι επικοινώνησαν με την εταιρία, έθεσαν τις προδιαγραφές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκλεισε η συμφωνία, ετοιμάστηκε και παραδόθηκε το λογισμικό.

Στόχος των αρμόδιων ήταν να αξιολογηθεί με την χρήση του λογισμικού αξιολόγησης τουλάχιστον το 20% των μαθητών. Εάν αυτό μεταφραστεί σε απόλυτους αριθμούς, πρόκειται για περίπου 60.000 μαθητές.

Η καινοτομία συνίσταται στο γεγονός ότι το TEST4U αποτελεί την μοναδική πλατφόρμα που παρέχει εκπαίδευση και αξιολόγηση για την χρήση της σουίτας ανοικτού λογισμικού LibreOffice. Τόσο η εκπαίδευση, όσο και η αξιολόγηση γίνονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας και όχι σε κάποιου είδους προσομοιωτή ή με την χρήση απλών ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό οφείλει το TEST4U την τεράστια επιτυχία του.

Παράλληλα στην Ελληνική πραγματικότητα…
…Με αφορμή την αγορά του Ελληνικού λογισμικού από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Έρευνας της Αυστρίας για την αξιολόγηση των μαθητών των σχολείων της χώρας, η εταιρία infolearn, δημιουργός του TEST4U, επιχείρησε να διαθέσει δωρεάν στα Ελληνικά σχολεία τα ίδια τεστ αξιολόγησης, στην Ελληνική γλώσσα, ώστε οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου, εντελώς δωρεάν.

Η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων; «[…] δεν εισηγούμαστε θετικά ως προς την έγκριση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο: TEST4U της εταιρίας infolearn, δεδομένου ότι το υποβληθέν προς εξέταση στο Ι.Ε.Π. αίτημα αποτελεί πρόταση εμπορικού οργανισμού.».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *