7 λόγοι για να προχωρήσετε σε Πιστοποίηση Πληροφορικής άμεσα

Η αλήθεια είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι μας θα χρειαστεί να αφιερώσουμε χρόνο (είτε οικειοθελώς είτε επειδή υποχρεωθήκαμε) για να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε ένα νέο εργαλείο πληροφορικής. Η προσπάθεια για αποφυγή ή η αναβολή της εκπαίδευσης σίγουρα δεν είναι μια βιώσιμη λύση, καθώς η εκπαίδευση στην πληροφορική είναι μία διαρκής διαδικασία που μας αφορά όλους.

Τι γίνεται όμως με τα Πιστοποιητικά, που αποτελούν το επόμενο βήμα της εκπαίδευσης;

Μια Πιστοποίηση είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό χαρτί (ή ένα ψηφιακό αρχείο). Διαβάστε τους 7 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσετε στην απόκτηση του επόμενου Πιστοποιητικού πληροφορικής το συντομότερο δυνατόν:

 

  1. Βελτίωση δεξιοτήτων και εργασιακού αποτελέσματος

Οι νέες γνώσεις και δεξιότητες που μόλις αποκτήσατε θα χρησιμοποιηθούν στην εργασία σας άμεσα, βελτιώνοντας, κατά συνέπεια, την συνολική ποιότητα της δουλειάς σας, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά σας, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίζονται τα λάθη σας.

  1. Μια ισχυρή απόδειξη

Το γεγονός ότι έχετε μπει στην διαδικασία εκπαίδευσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε εμπεδώσει και αποκτήσει τις νέες επιπλέον δεξιότητες. Η Πιστοποίηση από έναν τρίτο, αμερόληπτο Φορέα αποτελεί αναγνώριση της εξειδίκευσής σας, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απλά μια απόδειξη των δεξιοτήτων σας, αλλά κι ένα εξαιρετικά χρήσιμο προσόν κατά την υποβολή του βιογραφικού σας σημειώματος, γεγονός που το καθιστά πιο ανταγωνιστικό από τα βιογραφικά άλλων υποψηφίων.

  1. Αυξημένο εισόδημα

Δεν είναι απλά μία φήμη. Έρευνες δείχνουν ότι οι επαγγελματίες πληροφορικής τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στις Η.Π.Α. παίρνουν είτε αύξηση, είτε προαγωγή όταν ολοκληρώσουν την Πιστοποίησή τους. Μάλιστα όσες περισσότερες Πιστοποιήσεις διαθέτουν, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο μισθός τους.

  1. Καλύτερες προοπτικές

Η απόκτηση ενός πιστοποιητικού δεν θα έχει απλά ένα θετικό αντίκτυπο στον μισθό σας, αλλά θα βελτιώσει και τις πιθανότητες να βρείτε μία νέα, ενδιαφέρουσα θέση εργασίας στον τομέα που σας ενδιαφέρει, με μεγαλύτερες αρμοδιότητες. Καμία καλή πρακτική δεν μένει αναλοίωτη από τις τεχνολογικές εξελίξεις, κατά συνέπεια η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα θεωρούνται πολύ σημαντικά και ανταγωνιστικά προσόντα για έναν εργαζόμενο.

  1. Επενδύστε στην δια βίου μάθηση

Δια βίου μάθηση σημαίνει διαρκής βελτίωση. Η πιστοποίηση είναι η απόδειξη της αφοσίωσής σας στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και στην βελτίωση του τρόπου εργασίας σας, όπως και του ενδιαφέροντός σας για την υιοθέτηση νέων τεχνολογικών εξελίξεων στον χώρο εργασίας. Δεδομένου ότι η δέσμευση στην δια βίου μάθηση είναι μία οικειοθελής διαδικασία, αποτελεί ένδειξη της αφοσίωσής σας στο επάγγελμα που έχετε επιλέξει.

  1. Μαθαίνετε το επίπεδο των δεξιοτήτων σας

Αν και έχει ιδιαίτερη σημασία να μπορείτε να αποδείξετε στους τρίτους το επίπεδό σας, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε οι ίδιοι τι μπορείτε να κάνετε. Αυτού του είδους η αυτογνωσία υπογραμμίζει το σύνολο των δεξιοτήτων σας και βελτιώνει την αυτοπεποίθησή σας. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι σας προσφέρει μία καλύτερη οπτική της τεχνολογίας και των μελλοντικών επιλογών εκπαίδευσης στην καριέρα σας, ώστε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ακόμη περισσότερο.

  1. Αναγνώριση από την επαγγελματική κοινότητα.

Τα πιστοποιητικά αντιπροσωπεύουν την επαγγελματική αναγνώριση της επαγγελματικής κοινότητας στην οποία ανήκετε. Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες απολαμβάνουν αυξημένη αναγνώριση από τους συναδέλφους τους, ως ανταμοιβή για την επιπλέον προσπάθειά τους να αποκτήσουν την πιστοποίηση.

 

 

Αν και ο δρόμος για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού μπορεί να δείχνει δύσκολος και να έχει προκλήσεις, υπάρχουν εργαλεία στα οποία μπορείτε να βασιστείτε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την ημέρα των εξετάσεων.

Το TEST4U είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για την επίτευξη των στόχων εκπαίδευσης ή πιστοποίησης. Από το 2003 οπότε και κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση, έχει βοηθήσει περισσότερους από 700.000 υποψήφιους να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

 

Σε ποιο πιστοποιητικό στοχεύετε;

Πιστοποιητικό για Α.Σ.Ε.Π.

ICDL/ECDL

Microsoft Office Specialist

MTA

IC3 GS5

LPIC

AZ-900

 

 

 

Αναζητήστε περισσότερες επιλογές εκπαίδευσης

Data Analysis με το Excel

Uber Analytics Test

Μεγάλα Έγγραφα και Συγγραφή Διπλωματικών Εργασιών 

Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης

Δεξιότητες Ανάπτυξης Ιστοσελίδων