Η πρώτη εξέταση σε LibreOffice έγινε στην Ελλάδα

Το TEST4U, όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, χρησιμοποιήθηκε από δύο αναγνωρισμένους φορείς (DIPLOMA, Key-cert)  ως βάση για τα εξεταστικά τους συστήματα.

Ειδικά για τον φορέα DIPLOMA προσαρμόσαμε το εξεταστικό του σύστημα έτσι ώστε να υποστηρίζει και ανοικτό λογισμικό όπως το LibreOffice και το OpenOffice.

ο Φορέας DIPLOMA πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωσή του:

Αγαπητοί συνεργάτες,

 

ο αναγνωρισμένος φορέας DIPLOMA
για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί.

 

Στις 10 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απ’ όσο γνωρίζουμε και στον κόσμο, εξέταση στο ανοικτό λογισμικό LibreOffice η οποία οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού.

 

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για την απόκτηση του αναγνωρισμένου πιστοποιητικού DIPLOMA BUSINESS OFFICE του φορέα DIPLOMA εξετάστηκαν στο ανοικτό λογισμικό LibreOffice.

DIPLOMA_LibreOffice

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πιστοποιημένο  Εξεταστικό Κέντρο LITERAE (Θεσσαλονίκη, Καρακάση 14)  του φορέα DIPLOMA.

Ο φορέας DIPLOMA είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο Φορέας ο οποίος διενεργεί εξετάσεις σε ανοικτά λογισμικά (LibreOffice και OpenOffice).

Το πιστοποιητικό DIPLOMA BUSINESS OFFICE είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο πιστοποιητικό το οποίο εξετάζει τους υποψηφίους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε τρεις ενότητες ταυτόχρονα (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Διαδίκτυο). Ο υποψήφιος πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργεί ολοκληρωμένα έγγραφα και όχι να απαντά μηχανικά σε μεμονωμένες ερωτήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό DIPLOMA BUSINESS OFFICE μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

DIPLOMA_LibreOffice_first_examination

 

Οι υποψήφιες 🙂

DIPLOMA-LibreOffice-Exams

 

Από δεξιά προς τα αριστερά: κ. Σοφία Τόλη, Υπεύθυνη του Εξεταστικού Κέντρου LITERAE, ο κ. Στέλιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος του φορέα DIPLOMA, η κ. Δέσποινα Ελοβάρη, Επιτηρήτρια του φορέα DIPLOMA και ο κ. Παντελή Τοπτσής, Τεχνικός Υπεύθυνος του Εξεταστικού Κέντρου LITERAE.

 

Φωτογραφίες από το Εξεταστικό Κέντρο και από τις εξετάσεις μπορείτε να δείτε στο blog του φορέα DIPLOMA καθώς και στην σελίδα του στο facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *